Tuesday, February 22, 2011

Majlis Anugerah Dekan

Ada apa pada anugerah dekan??? Saja nk share sebab malam ni, 21 february 2011, Uitm Kampus Samarahan buat satu majlis anugerah dekan, kat Dewan Jubli Uitm jerr.... Saya dari Fakulti Kejuruteraan Kimia... Ramai jugak yang datang...datang makan2 je, tak payah nak bayar2... tu la syiok... heheheh~~~ Saya ni dah agak terlewat nak join majlis ni...sebab sekarang saya dah kerja dan dah konvo pun bulan Dec 2010 lepas... Sepatutnya majlis ni diadakan 2 semester lepas, tapi disebabkan masalah tertentu, majlis ni postpone dan diadakan pada malam ni... Pihak UiTM jemput semua pelajar Dekan last semester dan bekas pelajar Dekan yang tak sempat mengikuti majlis ni termasuk saya... (^^)
Dapat duduk meja No. 38... (^^)
Pada malam anugerah ni, pelajar-pelajar yang mendapat Pointer 3.5 ke atas dan layak mendapat anugerah dekan akan diberi sijil anugerah tersebut. Kalau Tanya semua pelajar UiTM, siapa yang tak nak dapat anugerah dekan..??? semua nya berebut-rebut nak...  Mendapat anugerah tersebut bermakna kita tergolong dikalangan pelajar yang cemerlang dalam akademik. Satu penghargaan dari pihak fakulti dan universiti diatas penat jerih kami bertungkus-lumus untuk mencapai pointer terbaik dalam exam... (^_^)
Sy diantara org yg dapat... (^^)
Untuk spesis pelajar cerdik & rajin, anugerah dekan ni kira kacang la untuk diorang...tapi untuk orang yang malas sikit dan kuat main macam saya ni, payah la nak dapat... hehehhe~~~ tapi kira bersyukur la dah dapat, sebab saya memang bertungkus lumus pada semester akhir untuk dapat kan anugerah ni, akhir nya dapat jugak... Alangkah gembiranya sebab dapat merasa walaupun sekali... (^_^)v
Pen Souvenir pada malam Majlis Anugerah Dekan
Tadi rasa mcm lucu pulak... masa bergambar ramai2 kat pentas... fakulti lain naik mcm nk roboh je pentas sebab ramai giler diorang, ada sampai 70-80 student yang dapat dekan dalam satu fakulti... Bila tiba turn kitorang, nak tau berapa orang yang naik pentas??? 2 (DUA) orang je yerr... malu gilerr... course kitorg dah la ckit je budak dapat dekan, pastu tak datang dan ada yang dah sambung study kat semenanjung, sebab tu la jadi 2 je yang naik pentas... 

Saya dan Bell wakil Fakulti Chemical Engineering... (^^) Bell ni kira budak genius la... segila-gila dia, dia pandai sangat-sangat.. every sem dia dekan... pointer main 3.7 keatas jerr.. kalau saya, memang kalah la sangat... paling tinggi saya dapat pun 3.5 je.. huahuahua~~~ tapi walaubagaimana pun, gembira sangat2 malam ni sebab dah merasa majlis anugerah dekan walaupun hanya sekali.... sebab sebelum ni jeles jugak tengok member kelas dapat dekan, sekarang ni saya pulak nak merasa... bak kata orang, Jangan tak merasa... (^^)v
Sy & Bell... Bell budak pandai dalam Chem. Eng... (^^)v

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
2leep.com

Istighfar

ISTIGHFAR, kalimah yang sangat pendek, memiliki makna yang sangat dalam, sangat indah dalam hidup kita dan memiliki 2 makna.

1. Setiap kali kita mengucap Astagfirullahal'adzim, bererti kita memohon ampun dan maaf daripada Allah, minta ditutupkan aib kita. Semakin kerap kita beristighfar, semakin bersihlah kita dari dosa, kesalahan dan keaiban. Sebab itu Allah menyukai hamba yang beristighfar, kerana tak satu pun antara kita yang bersih dari dosa. Maka beristighfarlah agar Allah mengampuni dosa, kesalahan dan menutupi aib kita.

2. Setiap kali beristighfar, bererti kita brsungguh2 mohon daripada Allah agar memperbaiki hidup kita, menguatkan aqidah kita, membuat kita nikmat dalam ibadah khusyuk dan menjadikan akhlaq kita mulia.

Wallahualam~~~